انواع معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان

آیا تمام درآمدهای شرکت‌های دانش بنیان مشمول معافیت قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان می گردد؟

پاسخ: با توجه به ماده 3 دستورالعمل اجرايي موضوع ماده 22 آيين نامه اجرايي قانون حمايت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنيان و تجاري سازي نوآوري ها و اختراعات مصوب 5/8/1389 مجلس شوراي اسلامي مورخ 16/11/1392 تنها بخشی از درآمدهای شرکت که توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان به عنوان فعالیت دانش بنیان شرکت تایید و در سال مالی مشخص به سازمان امور مالیاتی ارسال شده باشد، از معافیت مالیاتی شرکتها و موسسات دانش بنیان معاف خواهد بود. به عبارت دیگر با توجه به دستورالعمل مذکور، کارگروه مصادیق فعالیتهای دانش بنیان هر شرکت را به صورت سالانه و پس از ارزیابی­های دوره ای و دریافت مستندات لازم طبق جدول زیر به سازمان امور مالیاتی ارسال می­نماید.

 

نام شرکت

شناسه ملی

کد اقتصادی

تاریخ مجوز

تاریخ انقضاء استفاده از مجوز معافیت مالیاتی

آدرس شرکت/موسسه

مصادیق فعالیتهای دانش بنیان

-

-

-

-

-

-

-

 

آیا کارکنان شرکت‌های دانش بنیان می توانند از معافیت مالیات بر حقوق استفاده کنند؟

پاسخ: خیر، با توجه به اینکه در ماده۲۰ آيين نامه اجرايي قانون حمايت از شركت ها و موسسات دانش بنيان، درآمدهای مشمول مالیات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان ناشی از قراردادها و فعالیتهای تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان به مدت پانزده سال از مالیات موضوع ماده (۱۰۵) قانون مالیاتهای مستقیم معاف گردیده است لذا شرکتهای دانش بنیان تنها از موضوع ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم معاف بوده و این معافیت مشمول مالیات افراد حقیقی (کارکنان) این شرکتها نمی‌شود.

لازم به ذکر است که شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری با توجه به بخشنامه شماره: 04-95-200 مورخ 22/01/95  می توانند با هماهنگی مدیریت پارک علم و فناوری از معافیت حقوق کارکنان مستقر در پارک برخوردار شوند.

 

آیا شرکت­‌های دانش ­بنیان مشمول معافیت بر مالیات بر ارزش افزوده می­‌شوند؟

پاسخ: خیر، شرکت­های دانش­بنیان معافیت بر مالیات بر ارزش افزوده ندارند.

 

آیا محصولات دانش بنیان شرکت‌های مورد تایید کارگروه که در یک سال مالی به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی می‌­شوند تا پایان 15 سال می­‌توانند از معافیت مالیاتی ماده 3 استفاده نمایند؟

پاسخ: خیر، مصادیق فعالیت‌های دانش بنیان شرکت‌های مورد تایید کارگروه لازم است در هر سال به روز رسانی شود و پس از تایید مجدد کارگروه به سازمان امور مالیاتی معرفی می­‌گردد. لذا در صورتی که کالا و خدمات شرکت در یک سال تایید گردیده باشد ملاک استفاده به مدت 15 سال از این معافیت نخواهد بود. به عبارت دیگر کالا و خدمات شرکت باید در هر سال پس از تایید کارگروه به سازمان امور مالیاتی ارسال گردد و ملاک اعمال معافیت مالیاتی لیست کالا و خدمات ارسالی همان سال به سازمان امور مالیاتی خواهد بود.

 

نحوه استفاده از معافیت مالیاتی برای شرکت‌های دانش بنیانی که محصولات دانش بنیان خود را به فروش نرسانده‌­اند و یا در سال مالی مشخص زیان ده بوده‌­اند، چگونه خواهد بود؟

پاسخ: با توجه به بخشنامه شماره 21012/200 مورخ 25/10/1391 با موضوع رسیدگی به حساب تعدیلات سنواتی، اقلام مربوط به هزينه هاي سنوات قبل (در صورت انطباق با مواد 147 و 148 قانون مالياتهاي مستقيم) در صورتي که به هر دليل خارج از اختيار مؤدي در سال مورد رسيدگي تحقق يابد، مشروط بر اينکه مربوط به درآمدهاي مشمول معافيت مالياتي و يا ماليات مقطوع نبوده و يا درآمد مشمول ماليات سال مربوط از طريق علي الرأس تعيين نگرديده باشد، به عنوان اقلام بدهکار حساب برگشت و به درآمد مشمول ماليات عملکرد مورد رسيدگي اضافه نخواهند گردید. به عبارتی شرکتها و موسساتی که کالا و خدمات دانش بنیان آنها در سال مالی جاری فروشی نداشته و یا در اظهارنامه مالیاتی خود زیان ده می باشند، لازم است توجه نمایند که زیان آورده شده در قسمت معافیتهای مالیاتی نمی تواند در سالهای آینده مستهلک شود.

 

نحوه درخواست معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان

 فرآیند استفاده از معافیت‌های مالیاتی مدنظر قانون دانش بنیان چیست؟

پاسخ: شرکت‌هایی که در کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان به عنوان شرکت دانش بنیان تولید کننده کالا و خدمات دانش بنیان و یا نوپا تایید شده‌اند لازم است در پایان هر سال با توجه به اطلاعیه­‌های کارگروه (وب سایت http://www.daneshbonyan.ir) به کارتابل خود مراجعه نموده و پس از به روز رسانی اطلاعات خود و  درخواست خود را به دبیرخانه ارسال نماید. دبیرخانه کارگروه نیز پس از بررسی و تایید اطلاعات شرکت و به روز رسانی کالا و خدمات شرکت در شهریور ماه هر سال اسامی شرکت‌های دانش بنیان را به همراه مصادیق فعالیت‌های دانش بنیان آنها به سازمان امور مالیاتی ارسال می­‌نماید. لازم به توضیح است که در صورت عدم مراجعه شرکت به کارتابل و ارائه درخواست معافیت مالیاتی در پایان هر سال، دبیرخانه تعهدی نسبت به ارسال محصولات شرکت به سازمان امور مالیاتی و پیگیری معافیت شرکت نخواهد داشت.

به طور کلی جدول زیر فرآیند سالانه ارزیابی معافیت مالیاتی شرکت‌ها را نمایش می­‌دهد:

فعالیتها

فرآیند

مراجعه به کارتابل و بررسی محصولات مورد تایید

1-مشاهده محصولات و ارسال اطلاعات

به روز رسانی و ارسال  اطلاعات 

بررسی اولیه اطلاعات

2-بررسی اولیه

مشخص نمودن کارگزار و سردبیر در صورت نیاز

بررسی محصولات جدیدتوسط سردبیر

3-ارزیابی مالیاتی

ارزیابی محصولات جدید/ نام تجاری و یا تفکیک محصولات دانش بنیان

ارزیابی نهایی شرکت توسط ممیز/ ارزیابی نهایی محصولات تایید شده

4-ممیزی نهایی

اعلام اسامی محصولات به شرکت جهت درج در اظهانامه مالیاتی

5-اعلام محصولات نهایی

تکمیل جدول معافیتهای اظهارنامه مالیاتی و درج درآمد و هزینه­های دانش بنیان شرکت با توجه به محصولات تایید شده از زمان تایید شرکت در کارگروه

6- تکمیل اظهارنامه توسط شرکت

اعلام اسامی شرکتهای دانش بنیان و مصادیق فعالیتهای دانش بنیان آنها

7-ارسال اطلاعات به سازمان امور مالیاتی

 

دبیرخانه کارگروه چه زمانی کالا و خدمات دانش بنیان شرکت‌های مورد تایید را جهت درج در اظهارنامه مالیاتی به شرکت اعلام می‌کند؟

پاسخ: دبیرخانه کارگروه با توجه به ارزیابی کارگزاران مالیاتی حداکثر تا پایان خرداد ماه هر سال اسامی کالا و خدمات مورد تایید هر شرکت را از طریق کارتابل شرکت در سامانه دانش بنیان اطلاع رسانی می‌­نماید.

 

دبیرخانه کارگروه چه زمانی کالا و خدمات دانش بنیان شرکت‌های مورد تایید را به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام می­‌کند؟

پاسخ: کارگروه پس ارزیابی و تایید محصولات شرکت‌های دانش بنیان در نیمه دوم هر سال اسامی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان را به همراه مصادیق فعالیت‌های دانش بنیان آنها به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال می­نماید تا سازمان امور مالیاتی بر اساس این اسامی اقدامات لازم را به انجام رساند.

 

شرکت‌هایی که اطلاعات آنها محرمانه است، برای دریافت معافیت مالیاتی ماده 3  قانون از چه طریقی باید اقدام نمایند؟

پاسخ: تمامی شرکتهایی که به نحوی اطلاعات آنها محرمانه است لازم است با مرکز مشاوره دانش بنیان به شماره 02183534 تماس حاصل نمایند تا راهنمایی لازم انجام شود.

 

آیا شرکت‌های دانش بنیان می­‌توانند از معافیت‌های مالیاتی دیگر همچون معافیت شرکت‌های دارای پروانه بهره برداری (ماده 132 قانون مالیات مستقیم) استفاده کنند ؟

پاسخ: بله؛ با توجه به دستورالعمل اجرايي موضوع ماده 22 آيين‌نامه اجرايي قانون حمايت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنيان، معافیتهای مالیاتی شرکتهای دانش بنیان (ماده 3 قانون) صرفا مربوط به درآمدهای ناشی از مصادیق فعالیتهای دانش بنیان بوده که توسط کارگروه به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌گردد. لذا ممکن است که بخشی از درآمدهای شرکت معاف شده و ما بقی فعالیتها مشمول مالیات گردد. با این وجود شرکتها و موسساتی که مشمول معافیت‌های دیگر قانون همچون ماده 132 قانون مالیات مستقیم می باشند، می‌توانند برای تمام و یا بخشی از فعالیت­‌های خود از دیگر معافیت‌ها استفاده نمایند، مشروط بر اینکه شرکت برای هر بخش از درآمد خود صرفا از یک معافیت استفاده نماید. به عبارتی در زمان تکمیل اظهارنامه مالیاتی در جدول مربوط به معافیت‌ها (جدول 6)، شرکت هر درآمد خود را باید تنها در یک ردیف از جدول وارد نماید.

 

مدارک مورد نیاز برای ارائه درخواست معافیت مالیاتی در هر سال

 

 

با توجه به تعهدنامه شرکت های دانش بنیان شرکت‌ها لازم است میزان معافیت را در چه زمینه‌­هایی هزینه نمایند؟

پاسخ: شرکتهایی که از معافیت مالیاتی ماده 3 قانون استفاده می­نمایند موظفند به منظور بهره برداری از کل مبلغ معافیت مالیاتی برای توسعه حوزه دانش بنیان خود در یک یا چند مورد از زمینه های زیر(مرتبط با کالا و خدمت تایید شده شرکت) هزینه نماید. لازم به ذکر است که گزارش هزینه­‌ها در صورت مراجعه کارگزار در مراحل مختلف ارزیابی باید قابل ارائه باشد و در صورت عدم توجه به این موضوع دبیرخانه می‌­تواند شرکت را از لیست شرکت‌های دانش بنیان حذف نماید :

 

  • توليد محصول جدید مبتنی بر تحقیق و توسعه؛

  • ارتقای کیفی محصولات دانش بنیان فعلی يا بهبود فرآيند توليد آنها (بهبود ویژگی های کیفی، اخذ و پیاده سازی استانداردهای کیفی محصول و...)؛

  • خرید تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات بخش تحقیق و توسعه؛

  • توسعه بازارهای صادراتی محصولات دانش بنیان؛

  • ایجاد شرکت/موسسه زایشی (برای تولید محصولات دانش بنیان با ماهیت حقوقی جدید)؛

  • همکاریهای استراتژیک تحقیقاتی با شرکت/موسسه های داخلی و خارجی برای توسعه محصول فعلی و یا تولید محصول جدید؛

  • سرمایه گذاری در شرکت/موسسه های نوپا به صورت خرید سهام یا مشارکت مدنی در انجام طرح‌های دانش بنیان؛

 

شرکت‌های متقاضی استفاده از معافیت مالیاتی ماده 3 قانون چه زمانی لازم است، اظهارنامه مالیاتی خود را به دبیرخانه کارگروه ارسال نمایند؟

پاسخ: شرکتهای متقاضی استفاده از معافیت مالیاتی ماده 3 قانون لازم است حداکثر تا 15 مرداد ماه (در صورتی که سال مالی شرکت آخر سال شمسی باشد) به دبیرخانه ارسال نمایند.

 

نحوه تکمیل اظهارنامه توسط شرکت‌های دانش بنیان

 

شرکت‌های متقاضی استفاده از معافیت مالیاتی ماده 3 در جدول معافیت اظهارنامه مالیاتی چه بخشی را باید تکمیل کنند؟

پاسخ: با توجه به اینکه معافیتهای مالیاتی شرکتها و موسسات دانش بنیان از تاریخ صدور تاییدیه در کارگروه قابل اعمال است، شرکت لازم است در تمامی مراحل تکمیل اظهارنامه مالیاتی (به خصوص موارد مربوط به معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان، ردیف 29 جدول شماره 6 اظهارنامه مالیاتی)، تاریخ تأیید (مندرج در وب سایت شرکتها و موسسات دانش بنیان) و مصادیق فعالیتهای مورد تأیید در کارگروه را رعایت نماید.

 

شرکت‌های متقاضی استفاده از معافیت مالیاتی چه مواردی را باید در اظهارنامه مالیاتی رعایت نمایند؟

پاسخ: آن دسته از شرکت هایی که مورد تأیید کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا  قرار گرفته است، باید در اظهارنامه مالیاتی سال مالی مشخص، بخش مربوط به معافیت شرکت های دانش بنیان را در جدول 6 (جدول درآمدهای معاف/ ردیف 29) تکمیل نمایند. لازم به ذکر است که در این قسمت میزان درآمد، هزینه و سود معاف باید مصادیق فعالیتهای دانش بنیان تایید شده توسط کارگروه از زمان تایید شرکت در کارگروه ملاک تفکیک درآمدها و هزینه ها باشد.

 

نحوه تعامل شرکت‌های دانش بنیان با سازمان امور مالیاتی

 

آیا برای شرکت‌های دانش بنیان در ادارات امور مالیاتی گروه های تخصصی ویژه ای تشکیل شده است؟

پاسخ: با توجه به اهميت موضوع و لزوم بررسي تخصصي پرونده هاي مالياتي شرکت ها و موسسات دانش بنيان، ادارات کل امور مالياتي رسيدگي و تشخيص پرونده هاي مالياتي شرکت هاي مزبور را به گروه هاي رسيدگي متشکل از ماموران مالياتي داراي تخصص در اين خصوص محول نموده تا به صورت گروهي و متمرکز مورد رسيدگي و تشخيص قرار گيرند.

لذا شرکتهای دانش بنیان می­توانند با مراجعه به اداره امور مالیاتی استان و شهر خود، از گروه تخصصی ویژه شرکتهای دانش بنیان اطلاع یابند.

 

 

ممیزان سازمان امور مالیاتی چگونه به اطلاعات کالا و خدمات دانش بنیان که از طرف معاونت علمی و فناوری به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است، دسترسی دارند؟

پاسخ:  مصادیق مشمول معافیت و اطلاعات کالا و خدمات دانش بنیان هر شرکت در پیوست بخشنامه سالانه (در صفحه معافیت مالیاتی این سایت هم موجود است) آورده می شود و ممیزان مالیاتی علاوه بر پیوست فوق، در سامانه طرح جامع سازمان امور مالیاتی هم امکان دسترسی به این مصادیق را خواهند داشت.

 

   

شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری

 

آیا شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری (و یا مناطق آزاد)، لازم است برای استفاده از معافیت ماده 9 قانون به کارگروه مراجعه نمایند؟

پاسخ: خیر، شرکتها و موسسات مستقر در پارکهای علم و فناوری بر اساس آيين نامه اجرايي ماده(9) قانون حمايت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنيان می توانند از معافيت مالياتي موضوع ماده(13) قانون چگونگي اداره مناطق آزاد تجاري صنعتي مصوب 1372 و اصلاحيه هاي بعدي آن با رعايت ساير مقررات آيين نامه اجرايي ماده 47 قانون برنامه پنج ساله چهارم توسعه استفاده ‌نمایند لذا در صورتی که شرکت مورد بررسی در یکی از پارکهای علم و فناوری کشور مستقر می‌باشد نیازی به بررسی آن توسط کارگزار مالیاتی مربوط جهت دریافت معافیتهای مالیاتی ماده 3 قانون شرکتها و موسسات دانش بنیان نخواهد بود. لازم به ذکر است شرکتهای مستقر در مناطق آزاد نیز از قانون چگونگي اداره مناطق آزاد تجاري صنعتي مصوب 1372 و اصلاحيه هاي بعدي آن برخوردار خواهند بود و نیازی به مراجعه به کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان ندارند.

 

تفاوت اصلی شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک و شرکت‌های دانش بنیان که در پارک مستقر نیستند، چیست؟

پاسخ: معافیت مالیاتی در قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان در دو ماده مجزا 3 و 9 به آن اشاره شده است. به طوری که ماده 9 قانون مربوط به شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری می­باشند که از مدیریت پارک مجوز لازم جهت استقرار و فعالیت را دریافت کرده باشند. این شرکتها با توجه به این قانون می­توانند از مزایای مناطق آزاد از جمله معافیت مالیاتی به مدت 20 سال استفاده نمایند.

اما شرکتهای مورد تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان لزومی به استقرار در پارکهای علم و فناوری نداشته و بدون محدودیت جغرافیایی می­توانند به فعالیت بپردازند. این شرکتها با توجه به دستورالعمل ماده 22 آیین نامه اجرایی قانون مذکور و همچنین بخشنامه­ مربوط به آن هر ساله اسامی شرکتهای دانش بنیان به همراه مصادیق فعالیتهای دانش بنیان آنها از طریق کارگروه به سازمان امور مالیاتی ارجاع می گردد.

در جدول زیرتوضیحات این دو ماده قانونی به تفکیک بیان شده است.

معافیت مالیاتی موضوع ماده 3 قانون

1 - برای شرکتهای دانش بنیان مورد تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان می باشد.

2 - به مدت 15 سال از زمان تایید شرکت اعمال خواهد شد.

3 – مقررات اجرایی آن در دستورالعمل ماده 22 آیین نامه اجرایی قانون و طی بخشنامه شماره  20384/200/ص مورخ 16/11/1392 ابلاغ شده است.

4 – برای سال مالی 1393 بر اساس بخشنامه شماره 200/94/84 مورخ 94/08/24 اقدام می شود.

معافیت مالیاتی موضوع ماده 9 قانون

1 - برای واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارک علم و فناوری و نیز کارکنان شاغل در واحدهای یاد شده می باشد.

2 - به مدت 20 سال از تاریخ صدور مجوز توسط رئیس پارک علم و فناوری با تعامل با اداره کل مالیاتی ذیربط اعمال می شود.

4 – مقررات اجرایی آن در بخشنامه شماره 200/9113/ص مورخ 92/05/20 و بخشنامه شماره: 04-95-200 مورخ 22/01/95  ابلاغ شده است.

 

آیا شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری که توسط کارگروه نیز به تایید رسیده اند می­توانند به طور هم زمان از معافیتهای مالیاتی ماده 3 و 9 قانون استفاده نمایند؟

پاسخ: بله؛ با توجه به بخشنامه سازمان امور مالیاتی مورخ 24 آبان 1394 به شماره 93/93/200، اعمال معافيت موضوع ماده (3) قانون مانع از اعمال معافيت موضوع ماده(9) قانون  درخصوص واحدهاي فناوري مستقر در پارکهاي علم و فناوري از تاريخ‌صدور مجوز توسط مديريت (رئيس) پارک و نسبت به درآمدهاي حاصل از فعاليتهاي مذکور در مجوز که صرفاً در پارک هاي علم و فناوري تحقق مي­يابد، نخواهد بود.

لذا شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری که به تایید کارگروه رسیده اند، می­توانند همزمان از معافیت مالیاتی ماده 3 و9 قانون استفاده نمایند. لازم به توضیح است که این شرکتها برای هر بخش از درآمدهای خود تنها می توانند از یک معافیت استفاده نمایند و  در زمان تکمیل جدول معافیتهای اظهارنامه باید هر بخش از درآمد را به تفکیک در یک ردیف قرار دهند.

 

شرکت‌های مستقر در پارکهای علم و فناوری در اظهارنامه مالیاتی خود، چه مواردی را باید رعایت نمایند؟

پاسخ: با توجه به اینکه  موضوع ماده (9) قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان در خصوص واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارک­های علم و فناوری بوده که از تاریخ صدور مجوز توسط مدیریت (رئیس) پارک و نسبت به درآمدهای حاصل از فعالیتهای مذکور در مجوز که صرفا در پارک­های علم و فناوری تحقق می یابد می باشد. این شرکتهای لازم است ردیف30 جدول 6 (جدول معافیتها) اظهارنامه مالیاتی را با توجه به فعالیت‌های مذکور تکمیل نمایند. همچنین در صورتی که شرکت مستقر در پارک مورد تایید کارگروه می­باشد و درخواست استفاده از معافیت مالیاتی خود را به دبیرخانه ارسال نموده است، در ردیف 29 جدول مذکور لازم است درآمدها و هزینه­‌های محصولات دانش بنیان مورد تایید خود را اعلام نماید. همچنین در صورت هم پوشانی درآمدها و هزینه های ردیف 29 و 30 شرکت لازم است درآمدها و هزینه­های مشخص را به تفکیک در این جدول وارد نماید.

 

اطلاعات بیشتر در رابطه با اسناد مالی

 

 شرکت‌ها برای استفاده سریعتر از معافیت مالیاتی لازم است چه اصول مالی و حسابداری را رعایت نمایند؟

پاسخ: شرکتهای دانش بنیان برای سهولت اجرای فرآیند معافیت خود لازم است همانند تمامی شرکتهای دیگر قوانین و اصول مرتبط به سازمان امور مالیاتی را رعایت نمایند که برخی از این  موارد به شرح زیر می­باشد:

·        شرکت دفاتر مالی  هر سال مالی خود را تا پیش از شروع آن سال مالی پلمپ نماید.

·        در جهت تحریر دفاتر مالی شرکت مطابق با آیین نامه تحریر دفاتر مورد تایید وزارت امور اقتصاد و دارایی، تمهیدات لازم انجام شود.

·        ﺍﻇﻬﺎﺭﻧﺎﻣﻪ، ﺗﺮﺍﺯﻧﺎﻣﻪ ﻭ ﺣﺴﺎﺏ ﺳﻮﺩ ﻭ ﺯﻳﺎﻥ ﻣﺘﻜﻲ ﺑﻪ ﺩﻓﺎﺗﺮ به استناد ماده 110 قانون مالیاتهای مستقیم و همچنین اظهارنامه دوره ای مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده 21 قانون مالیات بر ارزش افزوده به سازمان امور مالیاتی ارسال گردد.

·        لیست حقوق کارکنان شرکت به سازمان امور مالیاتی موضوع ماده 86 قانون مالیاتهای مستقیم ارائه گردد.

·        صورت معاملات فصلی موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم به سازمان مربوط ارائه شود.

 

آیا شرکت‌ها در زمان درج نام تجاری محصولات دانش بنیان خود در فاکتورها و یا قراردادهای فروش لازم است اصول مشخصی را رعایت نمایند؟

پاسخ: شرکت لازم است در زمان درج نام تجاری و ارائه فاکتور  فروش محصولات دانش بنیان قواعد زیر را رعایت نماید:

·        شرکت در کلیه اسناد مالی خود پس از زمان تایید توسط کارگروه، اعم از قراردادهای فروش، صورتحساب‌های فروش، اسناد و دفاتر مالی، برای هر کالا/خدمت تایید شده، فقط از یک نام تجاری (مورد تایید کارگروه در زمان ارزیابی که در کارتابل هر شرکت پس از تایید قابل مشاهده می باشد) استفاده کرده باشد.

·        با توجه به اینکه برخی حمایتهای قانون مربوط از شرکتهای تایید شده بر مبنای کالا/خدمات تایید شده شرکت می‌باشد، شرکت لازم است فاکتورهای مربوط به هر یک از کالاها/خدمات دانش بنیان خود را که توسط کارگروه تایید شده است، صرفا تحت عنوان یک نام تجاری (برند) به فروش رسانده و از ذکر چند نام تجاری برای یک کالا/ خدمت دانش بنیان خودداری نماید. همچنین لازم است در فاکتورهای فروش، مواردی همچون نام خریدار/فروشنده، شناسه ملی خریدار/فروشنده، شماره اقتصادی خریدار/فروشنده (با رعایت موارد مندرج در موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و دستورالعملهای اجرایی آن)، آدرس دقیق خریدار/فروشنده، کدپستی خریدار/فروشنده، تلفن خریدار/فروشنده و تاریخ فروش را لحاظ نماید. معافیت‌های موردنظر در صورتی اعمال خواهد شد که شرکت، موارد مندرج در موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و دستورالعمل‌های اجرایی آن را رعایت کرده باشد( لازم به ذکر است شرکت می‌تواند پس از تایید کارگروه، با مراجعه به کارتابل خود در سامانه دانش بنیان، کالا/خدمت دانش بنیان و مورد تایید خود را در قسمت «کالا/خدمات ارزیابی شده» مشاهده نماید.).

 

اطلاعات بیشتر و پاسخ به سوالات

 

نحوه استفاده از مشاوران تخصصی مالیاتی دبیرخانه کارگروه به چه صورتی می­‌باشد؟

پاسخ: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند سوالات مالیاتی خود را از طریق مرکز مشاوره دانش بنیان به شماره تماس 02183534 مطرح نمایند.

 

 

خدمات توانمندسازی و تجاری سازی

مشاوره، توسعه بازار، تحقیقات بازار، مجوز و گواهینامه ها

صندوق نوآوری و شکوفایی

تسهیلات مالی، ضمانتنامه، سرمایه گذاری و توانمندسازی

تسهیلات نظام وظیفه تخصصی

تسهیلات نظام وظیفه تخصصی برای افراد فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان

معافیت‌های گمرکی

معافیت عوارض، حقوق گمرکی و سود بازرگانی، تسهیل در انجام امور گمرکی

معافیت مالیاتی

معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و نوپا

بیمه تامین اجتماعی

معافیت شرکت‌های دانش‌بنیان از پرداخت ضرایب حق بیمه قراردادها